Airbrush op kunstnagels is een geweldige manier om een ​​unieke en prachtige look te creëren voor Valentijn. Met de juiste technieken en materialen kun je prachtige, romantische ontwerpen maken die perfect zijn voor deze speciale gelegenheid.

Een van de eerste dingen waar je rekening mee moet houden bij het airbrushen op kunstnagels is het kiezen van de juiste verf. Abstract® heeft verschillende kleuren airbrushverf beschikbaar, bekijk ze hier allemaal. Voor Valentijn zijn vooral de kleuren rood en roze populair. Dit zorgt voor een prachtige, romantische uitstraling.

Een andere belangrijke factor bij het airbrushen op kunstnagels is het gebruik van de juiste materialen. Je hebt een goed airbrushpistool en een compressor nodig. Bij ASAP Nails & Beauty is dit hier allemaal verkrijgbaar!

Tot slot: wees creatief met je ontwerpen! Denk aan traditionele Valentijnsdagsymbolen zoals harten, rozen en cupido's, maar voel je vrij om je eigen stijl toe te voegen en unieke ontwerpen te creëren. Met de juiste technieken, materialen en creativiteit kun je prachtige airbrush ontwerpen op kunstnagels maken.

Abstract® Ambassador Hilde Meers (@bellarte_nailstudio) heeft een unieke kijk op Valentijn gemaakt – Black Valentine. Dit thema bevat de kleur zwart, verwerkt met een subtiele roze kleur die verfijning, elegantie en tijdloosheid vertegenwoordigt. Wil je graag weten hoe Hilde de airbrush techniek gebruikt heeft om liefdevolle nagels te creëren? Lees dan snel verder onder de foto!


Step By Step: Pink

STAP 1
Gebruik een Brush N’ Color als basiskleur op de nagel. In dit geval heeft Hilde Golden Haze uit de nieuwe valentijn collectie Love @ First Sight gebruikt. Breng 1 laag aan en hard 60sec uit in de LED lamp, breng daarna nog een 2de laag aan en hard opnieuw 60sec uit. Daarna breng je de top coat Matt Velvet aan, wederom uitharden voor 60sec.

STAP 2
Neem een stukje kant en breng dit aan over de nagel, hou dit goed gespannen tussen duim en wijsvinger alvorens je begint met airbrushen.

We beginnen altijd eerst met de lichtste kleur om te airbrushen! Doe als eerste de roze airbrushpaint – Flamingo Pink van Abstract® - in het trechtertje van je airbrushpistool. Spuit eerst op een doekje of je handschoen alvorens je op het stukje kant gaat spuiten. Dit om te voorkomen dat je in één keer teveel verf uit je pistool spuit.

Dan begin je over het stukje kant voorzichtig heen en weer te spuiten zodat je een mooie fading krijgt.

STAP 3
Daarna neem je een à twee druppeltjes van de zwarte airbrushpaint – Black van Abstract® - in het trechtertje en spuit je opnieuw eerst op een doekje totdat je ziet dat de zwarte kleur tevoorschijn komt en daarna weer voorzichtig over het stukje kant spuiten. Let op! Zwart is een heel intense kleur dus heeft dit niet veel nodig om het design verder in te kleuren. Je moet het roze ook nog kunnen zien. Ook hier weer voorzichtig en niet te kort bij het stukje kant spuiten. Daarna kan je het stukje kant loslaten en staat je design op de nagel.

STAP 4
Om het hartje te airbrushen doen we dit met behulp van een sjabloon. Breng het sjabloon met het hartje aan op de plaats waar je wil airbrushen. Zorg dat het goed op de nagel plakt om zo een scherp mogelijk design te krijgen. Je neemt het airbrushpistool waar je nog zwarte airbrushpaint hebt inzitten en spuit nu het hartje helemaal zwart. Spuit niet te hard want dan krijg je een heel natte vlek. Voorzichtig doseren tijdens het spuiten. Daarna verwijder je het sjabloon. Om het hartje nog iets meer naar voren te halen breng je met Brush N’ Color Porcelain White nog een wit streepje aan.

STAP 5
Breng nu eerst een dunne beschermlaag aan over het airbrushdesign. Hier heeft Hilde de Stick 2 Base aangebracht om het design te beschermen tegen slijtage. Daarna breng je een top coat aan. De Shield & Shine of Gloss & Shine. Of als je liever een matte afwerking wil kan je de Matt Velvet gebruiken.

STAP 6
Als laatste trek je draadjes met de Abstract® Elastic Art Gel Black om het geheel af te maken. Hard 60sec uit in de LED lamp. Om de sticky te verwijderen van de Elastic Art Gel neem je een wipe en verwijder je dit met cleanser.

Bekijk onderstaande Instagram live met Abstract® Ambassador Hilde Meers voor andere leuke designs!