Liefde is een kaartspel met jokers en pokers… Abstract® Ambassador Anke Meulewaeter heeft mooie herinneringen aan haar kindertijd bij het liedje ‘Liefde is een kaartspel’ en baseerde een prachtige nagelset op dit nummer!

”Toen ik onlangs dit nummer op de radio hoorde was het thema voor mijn Valentijnsset snel beslist. Als ik denk aan een kaartspel komen er 3 kleuren aan bod, namelijk rood, wit en zwart. Ik besloot dus om met de 3 klassiekers én must have Brush N' Colors te werken: Scarlet, Porcelain White en Black Beauty!"

Stap 1:
Breng twee lagen Porcelain White aan. Hard elke laag uit: 60 seconden in Dual Wave/LED (minstens 36 watt) of 120 seconden in UV.

Stap 2:
Breng onderaan de nagel - horizontaal tot ongeveer in het midden - twee lagen Scarlet aan. Hard elke laag uit: 60 seconden in Dual Wave/LED (minstens 36 watt) of 120 seconden in UV. Dit hoeft geen strakke aflijning te zijn, de striping tape zorgt later voor een mooie, strakke afwerking. 

Stap 3:
Breng bovenaan links twee lagen Black Beauty aan. Hard elke laag uit. De aflijning hoeft hier opnieuw niet perfect te zijn, hier komt namelijk ook striping tape boven.

Stap 4:
Cleanse de nagel zodat hij geen kleeflaag meer heeft (of: breng een laag Matt Velvet aan). Om te stempelen/striping tape aan te brengen mag de nagel geen kleeflaag meer hebben. Breng het gewenste motief aan op de nagel door middel van de MoYou stempelplaten en stempelnagellak. Anke gebruikte MoYou stamping plate Games 02 en rode (Red Lorry) en witte (White Knight) stempellak. Breng vervolgens de striping tape aan op de scheidingslijn van Scarlet en Black Beauty. 

Stap 5:
Breng een laag Stick 2 Base aan over de volledige nagel en hard uit. Deze laag verzegelt en beschermt je stempel design en striping tape.

Stap 6:
Breng Rubber Glitter Velvet Lotus Flower White aan over het zwarte deel van de nagel en hard uit.

Stap 7:
Breng Gloss & Shine topcoat aan over de volledige nagel en hard uit.

Anke heeft dit design in een Instagram Live voorgetoond, herbekijk het hier: